Hur vi tar ansvar

Hur vi tar ansvar

NorthOrganic är en webbshop där allt du ser är utvalt utifrån kriterier som handlar om att ta ansvar för de kläder vi säljer. Det är ett ansvar för både miljön, djuren och människorna i den leverantörskedja som i slutändan ger dig kläderna på din kropp. 

om NorthOrganic

Textilindustrins ansvar för global förorening

Tyvärr är textilindustrin en stor bidragande orsak till den globala föroreningen. Lyckligtvis börjar fler klädmärken ta sitt ansvar, och det är bra - och nödvändigt.

Du kan göra en positiv skillnad på många sätt, men du får inte heller bli förblindad. Som konsument kan du nu hitta många produkter som är mer eller mindre hållbart producerade på ett eller annat sätt. Dock kan det vara svårt att avgöra vilken produkt som gör skillnad och är 100 % rättvist producerad. 

Tyvärr är textilindustin inte en svart vit värld, bara för att en produkt marknadsförs som hållbar kan den vara skadlig på andra sätt. 

Kläder av ekologisk bomull kan till exempel vara fulla utav skadliga färgämnen. Färgämnena har inget att göra med bomullsodlingen, så produkten kan mycket väl marknadsföras som att den är tillverkad av ekologisk bomull trots att inte hela kedjan är rättvis och hållbar.

Hållbar i hela kedjan

På NorthOrganic säljer vi bara kläder som har producerats under acceptabla förhållanden och som har granskats i alla delar av produktionsledet. Från odlingen av råmaterialet, tillverkning och färgning av tyger samt sömnaden av plaggen - och detta gäller även arbetsvillkoren för alla personer inblandade i tillverkningsprocessen. 

Att ifrån NorthOrganic är hållbart och vi är stolta över att kunna göra skillnad och bidra till goda arbetsvillkor och en hållbar tillverkningskedja. 

bamboo
JBS Textile Group

Företaget bakom NorthOrganic

NorthOrganic är en del av det danska textilföretaget JBS Textile Group A/S, som grundades 1939 och som har utvecklats från att ha specialiserat sig på herrunderkläder till att idag tillverka underkläder, strumpor och andra kläder för män, kvinnor och barn. Med egna fabriker i Europa och nära samarbetspartners i Fjärran Östern kan vi garantera en noggrann kontroll av hela produktionsledet.

I samarbete med: Savethefuture.se

Fler märken

JBS Textile Group A/S äger ett antal varumärken, inklusive alla varumärken som du kan köpa här i webbutiken. När du köper produkter på NorthOrganic köper du produkter direkt från producenterna. Vi vet allt om hur produkterna skapas, så om det är något du vill veta som du inte redan kan läsa om på den här webbplatsen är du välkommen att fråga.

Varje varumärke har sin egen historia och målgrupp. Vissa varumärken har förvärvats med tiden och andra grundades av JBS Textile Group A/S. Gemensamt för alla kläder i denna webbshop är att hållbarhet är en viktig parameter. Den grundläggande idén med NorthOrganic är att erbjuda dig en webbshop där allt du köper är hållbart. NorthOrganic är din tillgång till kunskap om hållbar produktion och din tillgång till kvalitetsprodukter som är bra för både miljön och dig.

Bambutröja ifrån North Organic