Man Bambu
Bambu, Strumpor, Svart -Egtved

Bambu, Strumpor, Svart

Egtved
99,00 SEK
Färger
Bambu
Bambu är tålig och kan därför odlas utan bekämpningsmedel eller bevattning. Viskos bildas i ett slutet kretslopp där vattnet återvinns.
Etiskt framställd
Inget barnarbete, inga underbetalda arbetare, ingen dumpning av kemikalier eller rovdrift på skogsmark.
Läs mer om produktens egenskaper

Gör en miljövänlig och hållbar investering med dessa svarta strumpor från Egtved. Med en sammansättning av 71% bambuviskos och 29% polyamid är de skapade med fokus på att minska miljöpåverkan. Egtveds långa erfarenhet och dedikation till kvalitet lyser igenom i dessa strumpor, som är perfekta för den moderna och miljömedvetna konsumenten. Den eleganta svarta färgen passar till alla stilar, och det hållbara bambumaterialet ger en mjuk och bekväm känsla på huden. Med fokus på innovation och utveckling är dessa strumpor ett måste i varje garderob. Köp dem nu och upplev den otroliga komforten och kvaliteten som Egtved är känt för.

MPN: 45-57355-0-190

Denna bambu kommer från en FSC®-certifierad bambuodling och odlas därför hållbart och under lämpliga förhållanden för både vilda djur och människor.

Bambuviskosen tillverkas i en "sluten krets", där kemikalier återanvänds och 98% av vattnet renas och återvinns. Detta gör denna bambuviskos mycket mer hållbar än konventionell bambuviskos.

Blandningen av bambu, ekologisk bomull och elastan ger följande egenskaper:

  • Otroligt mjuk med bra stretch
  • Temperaturreglerande
  • Absorberar fukt (svetttransporterande)
  • Skapar dåliga förhållanden för bakterier (minskar lukt)

Dessutom är bambuviskos hållbar, eftersom bambu kan växa upp till 1 meter om dagen, självsådd - helt utan användning av bekämpningsmedel eller andra kemikalier.


Sammensetning — 71% Viskos (Bambu), 29% Polyamid

Bambu är ett naturmaterial

Skonsam tvätt med kallt eller varmt vatten upp till 40 grader.

Använd ett skonsamt tvättmedel.

Ska hänga och torka i skuggan.

NorthOrganic
NorthOrganic
Bambu

Bambu

När vi talar om bambutextilier talar vi i princip om viskosfibrer. Det kan vara svårt att förklara vilken typ av fiber viskos är. Det är inte en naturfiber (som ull och bomull), men samtidigt är det inte heller en syntetfiber (som polyester) - det ligger någonstans mittemellan.

Fler produkter i detta material