Vi vill dela kampen med dig

På NorthOrganic vill vi hjälpa till att driva textilproduktionen i en riktning så att vårt klimatavtryck blir så litet som möjligt.

Hur gör vi det?

Vi säljer endast produkter som tillverkats med hänsyn till miljön, djurens välbefinnande och människorna i processen. Några exempel:

Läs mer om NorthOrganic och vårt uppdrag här

Kampen mot överkonsumtion börjar med dig

Även om vi verkligen kommer att göra vår del för att producera varor på ett ansvarsfullt sätt, få certifieringar och utveckla nya och bättre material, ligger en del av ansvaret faktiskt på dig som konsument.

"Den gamla goda tiden"

När vi ser tillbaka i tiden bar vi våra kläder tills de var utslitna. Det var i hög grad en ekonomisk fråga. I takt med att levnadsstandarden har stigit, särskilt i västvärlden, har också köpmönstren förändrats radikalt. Vi slänger våra saker långt innan de är uttjänta och ersätter dem med nya inköp.

Modeindustrin blomstrar på detta konsumtionsmönster, medan miljön lider av överkonsumtion och resursslöseri. Klädproduktion (även certifierad ekologisk) kostar både vatten och koldioxid.

Tillbaka till de gamla köpvanorna

I viss mån är det vettigt att återgå till gamla konsumtionsvanor och använda kläderna så länge som möjligt. Följ dessa enkla regler för att lättare nå dit:

De sex punkterna ovan är bara några av de saker du kan göra för att minimera överkonsumtion och resursslöseri.

Förutom att det får dig att må lite bättre, så är det också bra för din ekonomi.

Tack för att du vill följa med oss på vår resa till ett hållbart konsumtionssamhälle.

Vi rekommenderar :

Ekologisk bomull, Singlet, 3-pack, Rose, Flicka -DecoyEkologisk bomull, Singlet, 3-pack, Rose, Flicka
Decoy
7/89/1011/123/45/6
279,00 SEK
Ekologisk bomull, Singlet, 3-pack, Svart, Flicka -DecoyEkologisk bomull, Singlet, 3-pack, Svart, Flicka -DecoyEkologisk bomull, Singlet, 3-pack, Svart, Flicka
Decoy
7/89/1011/123/45/6
279,00 SEK